Lichel van den Ende

Draagbare kunst
creaties en objecten

Nieuwe Molstr 43, 2512 BJ Den Haag
T 0031 (0)70 3604981
E kunst@lichel.nl
     
<<< >>>

foto Arnold Cocv
japon van kippenhuid Vanuit artistiek oogpunt is de creatie bijzonder. Het tonen van blote huid, zonder naaktheid te tonen, werkt vervreemdend. Daardoor gaat de toeschouwer nadenken over het fenomeen huid. Ik geef het belang van huid weer in deze creatie. De bijzondere kwaliteiten van huid - bescherming, isolatie, stevigheid, bedekking - worden op deze manier onder de aandacht gebracht en niet de gebruikelijke naaktheid.
Kippenvellen worden als afval beschouwt, terwijl het prachtig materiaal is. Door deze vellen toch te gebruiken protesteer ik tegen een maatschappij die alleen het vlees dat gegeten kan worden waarde geeft en de rest van het dier vernietigt.
     
nollen Een project zonder Nollen is ondenkbaar!! Dit zijn wellicht mijn dierbaarste creaties. Nollen zijn een versmelting van een Non en een Snol. Ze zijn in het leven geroepen bij mijn allereerste performance, in het Odapark in Venray. Sindsdien zijn ze behulpzaam bij allerlei projecten.
     
foto Arnold Cocv
poliep Deze Nollen, links en rechts van de Poliep, sturen de bezoekers tussen haar benen door naar binnen.
     
50 jaar VA De Vrije Academie bestaat 50 jaar. Het verzoek aan mij is om dit luister bij te zetten met een performance. Dit wordt Spazintimo, heel veel mensen zetten zich er voor in. Van mijn tekeningen/mallen maken leerlingen van de Mode Academie Den Haag schitterende creaties van leer en suede in de kleuren van de VA.
   
>>>